Пет критични фактора при избора на хостингХостингът е фактор за класирането на уеб сайт

Уеб хостингът е основният критичен фактор за скоростта на зареждане на уеб сайт, изборът на качествен хостинг е важен, защото няма гаранция че „най-добрият“ уеб хостинг е правилният избор.

Проучванията показват, че колкото по-висока е скоростта на зареждане на уеб страниците, толкова по-висок е процентът на конверсия. С други думи, колкото по-бързо се зарежда уеб страницата, толкова по-вероятно е потребителят да извърши целевото действие на тази страница.

Ако даден уеб сайт е бавен и отнема твърде много време, за да се зареди напълно, причината често е на ниво хостинг. Всеизвестен факт е, че ако зареждането е повече от три секунди, посетителите са по-склонни да преминат към следващия сайт в SERP.

Следователно времето за зареждане на страницата е съществено важен фактор за класирането ѝ. Сайт с дълго време за зареждане също ще получи висока степен на отпадане, което пряко влияе върху класирането му в търсачката.

избор на хостинг

Пет фактора при избор на качествен хостинг

Безупречна производителност на сървъра

# Uptime § Speed (време за работа на хостинга и скорост)
Ако даден бизнес сайт не работи дори за минута, той може да загуби клиенти и потенциални продажби. Ъптаймът е добър показател за това колко надежден е сървърът, за да поддържа уеб сайта онлайн. Uptime с 99,95% се счита за минимален. Препоръчва се избягването на хостинги с по-ниски проценти.

Има определени критерии, които трябва да бъдат проверени при оценката за производителност на сървъра. Двата основни са Time to First Byte (TTFB – времето до първия байт е измерване, използвано като индикация за отзивчивостта на уеб сървър или друг мрежов ресурс) и Speed (скорост).

Бързият сървър е от съществено значение, ако искате да осигурите на посетителите си по-добро потребителско изживяване и да подобрите общото си класиране в търсачките.

Производителността на уеб сайта се влияе и от видовете хостинг, които се използват – обикновено специалният хостинг предлага най-добрата скорост, последван от VPS и споделен хостинг.

Например Jump.bg е с ъптайм 99.983%-100% и скорост на зареждане под 1 секунда на „най-тежката“ публикация „Защо избрах хостинг в Jump?.

SSL сертификат

SSL сертификатите надеждно криптират данните на посетителите на интернет ресурси, предотвратяват фишинг атаките и увеличават репутацията на уеб сайтовете. Факт е, че един от ключовите аспекти за това каква позиция ще заеме даден уеб сайт в търсачките е доверието в този сайт.

Търсачките ценят репутацията и аудиторията, затова се стремят да предложат на посетителите най-надеждните опции в отговор на техните запитвания. А SSL сертификатът е важен показател за надеждността на уеб сайта.

Например Jump.bg предоставя безплатен SSL сертификат на Let’s Encrypt, който е активен по подразбиране за клиентите, използващи споделени хостинг планове.

Навременна клиентска поддръжка

Хостинг компаниите с отлична клиентска поддръжка се отличават с бърза реакция, когато става въпрос за обработка на запитвания от клиенти. Те разполагат с екип от технически експерти, за да се справят с проблеми или ситуации, които клиентът може да срещне.

Например Jump.bg се отличава със светкавична техническа поддръжка.

Лесно използване

# Уеб сайт конструктор и миграция на сайтове
Много уеб хостинги днес включват конструктори на уеб сайтове, професионални шаблони и основна ИТ поддръжка в своите пакети, за да улеснят клиентите да управляват своите бизнес проекти.

Например Jump.bg предлага безплатни миграции на всички споделени планове, което е чудесно за малкия бизнес без специален ИТ персонал.

Сигурна уеб сайт защита

Защитата е основен приоритет за повечето бизнеси, особено за тези с уеб сайт за електронна търговия. Най-реномираните уеб хостинги са съвместими с PCI/DSS, имат sFTP достъп и DDoS защита от атаки.

Например експертите от Jump.bg гарантират 360° уеб сайт защита благодарение на CageFS, оптимизирани ModSec правила, cPHulk Brute Force Protection, DDoS защита на цялата мрежа на хостинг компанията и редица други екстри.

Допълнителните функции за сигурност, препоръчителни за хостинг компаниите, включват: автоматично сканиране за злонамерен софтуер, вградени инструменти за мониторинг на мрежата, защитни стени и вътрешна поддръжка от експерти по сигурността.Avatar

Press Notes

Прессъобщения в Мрежата

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на Вашия IP адрес.