Защо избрах хостинг в Jump?

Защо избрах хостинг в Jump? Краткият отговор е: защото е качествен и на достъпни цени. Защото Jump.bg предлага модерно и надеждно решение с висока производителност – от хостинг за обикновени уеб сайтове до корпоративни бизнес проекти.

Изчерпателни мнения може да прочетете по-надолу, както и в публикацията ми “Защо избрах хостинг в Jump?“, участваща в #Markethon състезанието на хостинг компанията.

Основната причина, поради която избрах хостинг в Jump за PressNotes.net, е моят подарък от Jump #Markethon 2021. Паралелно ще тествам и услугите на хостинга.

Още причини защо избрах хостинг в Jump

Jump са на пазара от 2011-та година

Възрастта е фактор не само за успешното бизнес поведение и доверието на клиентите. Когато класира сайтовете, търсачката взема предвид възрастта и авторитета на сайта като един от критериите. Колкото по-дълго съществува даден хостинг, толкова по-сериозно търсачките приемат сайтовете, хоствани на него. Затова избрах хостинг в Jump.

Jump е хостинг с мощни и съвременни сървъри

Хостинг компанията предоставя ултра бърз и оптимизиран LiteSpeed сървър. Прекъсванията са неприемливи. Посетителите не обичат да губят време. Същото се отнася и за роботите на търсачките. Ако роботът не успее да намери даден уеб сайт в мрежата няколко пъти подред, той ще спре да го индексира и това ще доведе до отпадане от резултатите от търсенето.

По тази причина хостингът трябва да е с Uptime не по-малко от 99,8%. Ъптайм е индикатор, отразяващ средното време на работа на сървъра без прекъсвания, т.е. достъпността на клиентския сайт.

На хостинг с ъптайм от 99% сайтът ще бъде недостъпен средно 14,4 минути на ден. Този фактор влияе върху класирането. Ъптайм от 99,8% се счита за добър показател. Тези цифри означават, че средно клиентският сайт ще бъде недостъпен за по-малко от 3 минути на ден. Оптималният вариант е, когато ъптаймът се поддържа на ниво от 99,98%.

Jump хостинг с Uptime 100%
Защото в Jump моят сайт е с Uptime 100%

Ъптаймът на даден сайт може да се следи ежедневно чрез UptimeRobot.com. В случай че сайтът е недостъпен в даден момент, системата уведомява потребителя посредством имейл.

В допълнение, за да гарантират сигурна интернет връзка, Jump.bg използват 4 независими доставчика. Цитат от тяхна публикация:

Разполагаме с над 40 Gbit свързаност, осигурена от 4 (четири) независими доставчика, с което да гарантираме максимална ефективност и сигурност за вас – нашите клиенти.

В Jump скоростта на зареждане е под 1 секунда

Скоростта на зареждане на уеб сайт е основен фактор за класирането му. Тя зависи от мощта и отдалечеността на сървъра от аудиторията на потребителите. Ако файловете на сайта се намират в Америка, а сайтът е създаден за потребители на България, това ще забави зареждането. Затова хостингът трябва да е възможно най-близо до крайния потребител. Jump разполагат с дейта център за данни и в България, и в Германия, и във Франция.

Оптималното време за зареждане на уеб страницата е 2 секунди от настолен компютър и 3-4 секунди от мобилен телефон.

тест за скорост на зареждане
Тестът с видео отчита скорост на зареждане под секунда

Без инсталиран LiteSpeed Cache плъгин тази страница се зарежда за по-малко от секунда само на LiteSpeed сървър, като скоростта за реакция на сървъра е от 30 ms (0,03 секунди) до 293 ms (0,29 секунди). Google ограничава импресиите на сайтове в органичните резултати от търсенето, ако времето за реакция на сървъра надвишава 0,5 секунди. Идеалното време за реакция обикновено е до 0,1 секунда.

Времето за реакция на сървъра може да се провери в Bitcatcha.com.

YouTube Видео: Защо избрах хостинг в Jump?

Хостинг с качествена и навременна техническа поддръжка

Защо избрах хостинг в Jump?
Със скорост и качество на отговорите Jump са безупречни. По всяко време на денонощието са в бойна готовност за съдействие. 🙂

Jump предоставят опция за изграждане на уеб сайт с конструктор

За изграждането на сайт с билдър не са нужни технически познания, нито дизайнерски умения. Jump.bg предоставя това удобство с конструктора SitePad – лесен интерфейс за плъзгане и пускане на елементи. Такъв сайт е със статични уеб страници (HTML, CSS, JS) и се зарежда по-бързо. Поради това избрах хостинг в Jump и за клиентите ми.

Jump са предвидили помощни страници

В Jump.bg има структурирана помощна страница, именувана като техническа документация, а също и help раздел с помощни статии, видеа и информация за хостинг услугите. Така потребителите могат лесно да изграждат уеб сайт или онлайн магазин с помощта на детайлни инструкции.

Jump са в ТОП 3 от резултатите в Google.bg

Позицията на хостинг компанията в търсачката е от съществена важност. Към днешна дата 15.05.2021 Jump се класират на втора позиция (без уикипедията) по търсене с ключовата дума “хостинг“, която е с най-много месечни търсения в хостинг сферата – 1300.

Инфографика: Защо избрах хостинг в Jump?

Инфографика - Защо избрах хостинг в Jump?

За всички хостинг планове на Jump са включени и стандартните функции като: неограничен брой файлове и папки (inodes), 360° уеб сайт защита, ежедневен backup, активиран по подразбиране SSL сертификат, неограничен трафик, професионален трансфер от друг хостинг без потребителска намеса.

Безплатно преместване на сайт в Jump от друг хостинг с компенсация

Прехвърлянето на сайт в Jump от друг хостинг доставчик е безплатно и същевременно с компенсиране на оставащото предплатено време в текущия хостинг доставчик. Тъй като местенето е труден процес за обикновения потребител, техническият екип поема ангажимента да прехвърли сайта професионално и бързо.

В ситуация на оставащо предплатено време в текущия хостинг доставчик на потребителя, Jump ще го компенсира, удължавайки предплатения период с оставащото време в текущия доставчик.

За да се възползва от компенсацията, потребителят трябва да поръча хостинг в Jump за минимум една година. А за да получи 25% еднократна отстъпка от нов споделен или облачен хостинг план, може да използва промо код Press25.

В заключение на въпроса “Защо избрах хостинг в Jump?” ще отговоря с едно изречение: качеството на хостинг услугите в Jump.bg надхвърля цените и на споделените хостинг планове, започващи от 2,90 лева за месец.

author

Petya Mladenova

Уеб разработчик и участник с уеб проекти в Jump #Markethon 2021 на тема "Защо избрах хостинг в Jump?".

Leave a Reply

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на Вашия IP адрес.