Защо избрах хостинг в Jump?Защо избрах хостинг в Jump? Краткият отговор е: защото е качествен и на достъпни цени. Защото Jump.bg предлага модерно и надеждно решение с висока производителност – от хостинг за обикновени уеб сайтове до корпоративни бизнес проекти.

Изчерпателни мнения може да прочетете по-надолу, както и в публикацията ми „Защо избрах хостинг в Jump?„, участваща в #Markethon състезанието на хостинг компанията.

Основната причина, поради която избрах хостинг в Jump за PressNotes.net, е моят подарък от Jump #Markethon 2021. Паралелно ще тествам и услугите на хостинга.

Защо избрах хостинг в Jump?
Избрах хостинг в Jump заради качеството на хостинг услугите

Още причини защо избрах хостинг в Jump

Jump са на пазара от 2011-та година

Възрастта е фактор не само за успешното бизнес поведение и доверието на клиентите. Когато класира сайтовете, търсачката взема предвид възрастта и авторитета на сайта като един от критериите. Колкото по-дълго съществува даден хостинг, толкова по-сериозно търсачките приемат сайтовете, хоствани на него. Затова избрах хостинг в Jump.

Jump е хостинг с мощни и съвременни сървъри

Хостинг компанията предоставя ултра бърз и оптимизиран LiteSpeed сървър. Прекъсванията са неприемливи. Посетителите не обичат да губят време. Същото се отнася и за роботите на търсачките. Ако роботът не успее да намери даден уеб сайт в мрежата няколко пъти подред, той ще спре да го индексира и това ще доведе до отпадане от резултатите от търсенето.

По тази причина хостингът трябва да е с Uptime не по-малко от 99,8%. Ъптайм е индикатор, отразяващ средното време на работа на сървъра без прекъсвания, т.е. достъпността на клиентския сайт.

На хостинг с ъптайм от 99% сайтът ще бъде недостъпен средно 14,4 минути на ден. Този фактор влияе върху класирането. Ъптайм от 99,8% се счита за добър показател. Тези цифри означават, че средно клиентският сайт ще бъде недостъпен за по-малко от 3 минути на ден. Оптималният вариант е, когато ъптаймът се поддържа на ниво от 99,98% (17 секунди дневно недостъпност).

Jump хостинг с Uptime 100%
Защото в Jump моят сайт е с Uptime 100%

Ъптаймът на даден сайт може да се следи ежедневно чрез UptimeRobot.com. В случай че сайтът е недостъпен в даден момент, системата уведомява потребителя посредством имейл.

В допълнение, за да гарантират сигурна интернет връзка, Jump.bg използват 4 независими доставчика. Цитат от тяхна публикация:

Разполагаме с над 40 Gbit свързаност, осигурена от 4 (четири) независими доставчика, с което да гарантираме максимална ефективност и сигурност за вас – нашите клиенти.

В Jump скоростта на зареждане е под 1 секунда

Скоростта на зареждане на уеб сайт е основен фактор за класирането му. Тя зависи от мощта и отдалечеността на сървъра от аудиторията на потребителите. Ако файловете на сайта се намират в Америка, а сайтът е създаден за потребители на България, това ще забави зареждането. Затова хостингът трябва да е възможно най-близо до крайния потребител. Jump разполагат с дейта център за данни и в България, и в Германия, и във Франция.

Оптималното време за зареждане на уеб страницата е 2 секунди от настолен компютър и 3-4 секунди от мобилен телефон.

тест за скорост на зареждане
Тестът с видео отчита скорост на зареждане под секунда

Без инсталиран LiteSpeed Cache плъгин тази страница се зарежда за по-малко от секунда само на LiteSpeed сървър, като скоростта за реакция на сървъра е от 30 ms (0,03 секунди) до 293 ms (0,29 секунди). Google ограничава импресиите на сайтове в органичните резултати от търсенето, ако времето за реакция на сървъра надвишава 0,5 секунди. Идеалното време за реакция обикновено е до 0,1 секунда.

Времето за реакция на сървъра може да се провери в Bitcatcha.com.

Хостинг с качествена и навременна техническа поддръжка

Защо избрах хостинг в Jump?
Със скорост и качество на отговорите експертите зад поддръжката са безупречни. По всяко време на денонощието са в бойна готовност за съдействие. 🙂 В Google и Facebook изобилстват позитивни мнения за Jump.bg, които са социално доказателство за надеждността на хостинг компанията.

Jump предоставят опция за изграждане на уеб сайт с конструктор

За изграждането на сайт с билдър не са нужни технически познания, нито дизайнерски умения. Jump.bg предоставя това удобство с конструктора SitePad – лесен интерфейс за плъзгане и пускане на елементи. Такъв сайт е със статични уеб страници (HTML, CSS, JS) и се зарежда по-бързо. Поради това избрах хостинг в Jump и за клиентите ми.

Jump са предвидили помощни страници

В Jump.bg има структурирана помощна страница, именувана като техническа документация, а също и help раздел с помощни статии, видеа и информация за хостинг услугите. Така потребителите могат лесно да изграждат уеб сайт или онлайн магазин с помощта на детайлни инструкции.

Jump компенсира предплатеното време при миграция от друг хостинг

Прехвърлянето на сайт в Jump от друг хостинг доставчик е безплатно и същевременно с компенсиране на оставащото предплатено време в текущия хостинг доставчик. Тъй като местенето е труден процес за обикновения потребител, техническият екип поема ангажимента да прехвърли сайта професионално и бързо.

В ситуация на оставащо предплатено време в текущия хостинг доставчик на потребителя, Jump ще го компенсира, удължавайки предплатения период с оставащото време в текущия доставчик.

За да се възползва от компенсацията, потребителят трябва да поръча хостинг в Jump за минимум една година. А за да получи 25% еднократна отстъпка от нов споделен или облачен хостинг план, може да използва промо код Press25.

Jump са в ТОП 3 от резултатите в Google.bg

Позицията на хостинг компанията в търсачката е от съществена важност. Към днешна дата 15.05.2021 Jump се класират на втора позиция (без уикипедията) по търсене с ключовата дума „хостинг„, която е с най-много месечни търсения в хостинг сферата – 1300.

Инфографика: Защо избрах хостинг в Jump?

Инфографика - Защо избрах хостинг в Jump?

За всички хостинг планове на Jump са включени и стандартните функции като: неограничен брой файлове и папки (inodes), 360° уеб сайт защита, ежедневен backup, активиран по подразбиране SSL сертификат, неограничен трафик, професионален трансфер от друг хостинг без потребителска намеса.

В заключение на въпроса „Защо избрах хостинг в Jump?“ ще отговоря с едно изречение: качеството на хостинг услугите в Jump.bg надхвърля цените и на споделените хостинг планове, започващи от 4,90 лева за месец.

Ако искате да закупите домейн и хостинг, но не знаете кой хостинг да изберете, в интернет пространството може да прочетете какво пишат за всеки хостинг доставчик, за да направите правилния избор.

В технологиите сме свикнали с формулата „по-евтиното е по-лошо“. Това правило вече не работи с хостинг. Опитните доставчици отдавна използват услугите на съвременните центрове за данни, които са изградени по строги стандарти за качество.

Не всички компании могат да си позволят да създадат свой собствен център за данни, поради което повечето играчи ще предлагат еднакво надежден хостинг. Така че, когато правите избор, ориентирайте се предимно върху цената, качеството на техническата поддръжка и наличността на технологиите.

Цената на съответния хостинг план трябва да е достъпна за всеки стартиращ сайт, техническата поддръжка – денонощна и бърза. Хостинг технологиите трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид спецификите на уеб сайта и неговата посещаемост.

Ориентирайте се на база опит, не на бранд. Изборите много често се повлияват от бранда. Но при хостинга е по-добре да се вземе предвид професионалния опит на компанията. Например Jump.bg е бранд на хостинг компания с над 10 години опит, предлагаща неограничени тарифи и технологии, които са тествани на конкурентния пазар в България.Avatar

Petya Mladenova

Професионален фронт енд разработчик и ПР редактор с богат опит в областта на уеб технологиите. Широки познания в HTML, CSS и JavaScript за създаване на уеб страници. Умения в писането и редактирането на прес релийзи, като винаги се стреми да представя информацията по ясен и лесен за разбиране начин.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на Вашия IP адрес.