За уеб хостинга с прости думивидове хостинг

Видове хостинг

Представете си доставчиците на уеб хостинг като наемодатели, а сървърите – като имоти.

Споделеният хостинг е като да наемете всяка стая в имот. Поставете твърде много уеб сайтове на един сървър и качеството на услугата може да спадне, ако някои станат твърде популярни или изразходват прекалено много ресурси (мислете за шумни съседи).

Затова споделеният хостинг е най-подходящ за по-малки уеб сайтове, които не използват много ресурси на честотната лента (bandwidth).

VPS е стъпка над споделения хостинг. Получавате собствен частен виртуален сървър – еквивалент на апартамент, но все пак споделяте някои удобства с други наематели, които живеят в същия блок като градината или входната врата.

Специалният хостинг е еквивалент на дом: цял сървър само за един клиент. Скъпо, но си струва, ако сте амбициозни. Въпреки че все още има ограничения, специалният хостинг позволява по-голяма гъвкавост.

видове уеб хостинг
Инфографика: видове уеб хостинг


Avatar

Petya Mladenova

Професионален фронт енд разработчик и ПР редактор с богат опит в областта на уеб технологиите. Широки познания в HTML, CSS и JavaScript за създаване на уеб страници. Умения в писането и редактирането на прес релийзи, като винаги се стреми да представя информацията по ясен и лесен за разбиране начин.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на Вашия IP адрес.