Visa и Mastercard паузират работата с нови криптовалутиVisa и Mastercard се въздържат от създаване на нови партньорства с крипто фирми, след като поредица от големи фалити разклатиха вярата в индустрията, съобщава Ройтерс. Платежните гиганти са решили да отложат пускането на определени продукти и услуги, свързани с крипто, докато не се подобрят пазарните условия и регулаторната среда, се посочва в доклада, като се цитират неназовани източници, запознати с въпроса.

Visa и Mastercard паузират работата с нови криптовалути

Крипто индустрията през 2022 г. преживя вълна от сривове, включително имплозията на борсата FTX и последвалият фалит на кредитора BlockFi. Криптохедж фондът Three Arrows Capital също подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналата година, след като не изплати многомилионен заем.

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрид беше уличен в още четири криминални обвинения, с което общият им брой достигна 12. През ноември 2022 г. Visa прекрати споразуменията за глобални кредитни карти, които имаше с FTX, след фалита на борсата.

„Неотдавнашните високопрофилни провали в крипто сектора са важно напомняне, че ни предстои да извървим дълъг път, преди крипто да стане част от основните плащания и финансови услуги“, заявява говорител на Visa пред Ройтерс, като добавя, че стратегията и фокусът на компанията в областта на крипто не са се променили.

На свой ред говорител на Mastercard заяви пред Ройтерс, че нейните усилия „продължават да се фокусират върху основната блокчейн технология и как тя може да бъде приложена, за да помогне за справяне с настоящите болезнени точки и за изграждане на по-ефективни системи“.Avatar

Press Notes

Прессъобщения в Мрежата

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на Вашия IP адрес.