С Wise международните парични преводи са по-лесни и по-бързиWise, известна преди като TransferWise, е глобална FinTech компания, създадена през 2011 г. от Кристо Карман и Таавет Хинрикус. Компанията заема 8-мо място в списъка на CNBC Disruptor 50 за 2015 г. и става публична през 2021 г. на Лондонската фондова борса. В последния си годишен доклад Wise заявява, че 49% от преводите на потребителите са незабавни и че улеснява 3,5% от персоналните преводи в световен мащаб.

Wise международни парични преводи

Приложението е достъпно за изтегляне в 170 държави и поддържа конвертиране, изпращане и теглене в 50 валути. Регистрацията е бърза, създаването на акаунт е безплатно и не крие такси и надценки за обменните курсове. Компанията си партнира с банки и компании като Monzo, Bolt и GoCardless, за да осигури безпроблемни възможности за международно банкиране с цел удобство на клиентите.

Основателите имат три основни убеждения:

  1. Надценките и скритите такси са несправедливи.
  2. Изпращането на пари трябва да бъде без стрес.
  3. Преводите трябва да са толкова бързи, колкото изпращането на имейл.

С Wise паричните преводи са по-лесни и по-бързи за потребителите: прозрачни, с предварително ценообразуване и без скрити разходи. С незабавни преводи между някои региони. Клиентите могат да избегнат допълнителните такси за преводи, като използват SWIFT и да се възползват от нисък обменен курс.

Платформата е лесна за използване с несложен интерфейс. Предлага улеснен процес на проверка за физически и юридически лица. Wise осигурява персонализирано обслужване на клиентите и многоезична поддръжка, за да обслужва по-добре потребителите от цял свят.

Основният аргумент на компанията е липсата на скрити такси и фактът, че клиентите получават среден пазарен обменен курс. Потребителите могат да използват онлайн калкулатора за пари, за да изчислят колко струва банковият превод, таксата, която Wise начислява, и общата сума на изразходваните такси. Калкулаторът показва и пълната конвертирана сума, гарантирания курс на конвертиране и кога трябва да се получат средствата.

Дебитната карта Wise позволява на потребителите да теглят пари навсякъде. Ако сметката съдържа местната валута на страната, в която се намират, картата я използва. За валути, които не са местни, картата автоматично конвертира средствата по реалния курс срещу такса, като има и 0% такси за транзакции в сравнение с Bank of America, PayPal, Chase и Wells Fargo.

Wise се откроява, като намалява типичните такси за международен превод и обмен и не добавя надценки. Банките и провайдърите на парични преводи понякога начисляват прекомерни такси, поради което потребителите губят повече пари, използвайки този традиционен метод. Докато Wise начислява среден за пазара курс и избягва тези скъпи валутни надценки.Avatar

Petya Mladenova

Професионален фронт енд разработчик и ПР редактор с богат опит в областта на уеб технологиите. Широки познания в HTML, CSS и JavaScript за създаване на уеб страници. Умения в писането и редактирането на прес релийзи, като винаги се стреми да представя информацията по ясен и лесен за разбиране начин.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на Вашия IP адрес.